Entreprenörstänk

Vilket företag ska du starta?

Om du är en entreprenör är du en aktiv person som vill få starta företag och se dem växa. Kreativiteten och utmaningen är en del av nöjet. Men ibland kan det vara svårt att välja ut den bästa idén, särskilt om du har många idéer. Här kommer tipsen på hur du ska tänka för att starta ett framgångsrikt företag.

Din passion

Det första som du bör utgå ifrån är din passion. De främsta entreprenörerna startar företag vars idéer de gillar. Att starta ett företag för att bli rik är sällan ett lika bra koncept som att starta ett företag för att du älskar idén, produkten eller tjänsten. Det är det sistnämnda som faktiskt kan göra dig rik. Du behöver inte heller bara utgå ifrån vad du redan idag kan. Kanske har du jobbat med datorer, men sanningen är att du är less på datorer och nu vill få jobba med turism. Då är det klokare att du satsar på turism. Du hinner lära dig under resans gång.

Vad marknaden behöver

Förutom att du måste gilla idén, så måste också blivande kunder gilla den. Det måste finnas en efterfrågan om ditt företag ska överleva. Börja med att göra en marknadsundersökning. Kanske din idé med lyxhotell i fjällen inte kommer att fungera, men efterfrågan är stor på stugbyar där man kan ta med sin hund och åka på norrskenssafari. I alla branscher finns det många nischer. Ett tips är att du skaffar ett mobilabonnemang för företag hos Telness, så blir det billigare för dig när du ska ringa runt.

Vad är aktuellt?

Du bör också ha koll på vad som efterfrågas idag, men också imorgon. Klimatsmart, hållbart entreprenörskap, är inte en trend, utan det är framtiden. Men förutom klimatet finns det flera nischer att ha koll på, allt från att svenskar börjar svemestra mer, till att det idag handlar mycket om den personliga upplevelsen.

new-blog-lite