Entreprenörstänk

Starta företag inom tech-branschen

Aldrig tidigare har entreprenörskap varit så trendigt som det är just nu. Digitaliseringen har bidragit till enorma möjligheter för nya innovativa företagsidéer. Kanske sitter du själv på en briljant idé som du vill förverkliga utan att du vet hur du ska gå tillväga. Ett stort problem för många aspirerande entreprenörer är att hitta rätt kunskap. Det gäller framför allt om du vill starta ett bolag inom den glödheta tech-branschen. Här hittar du värdefulla tips om hur du kan komma igång.

Outsourca utvecklingen

Ett misstag som många gör är att de tror att de måste göra allt själva. Detta gäller inte minst inom tech-branschen där det ofta krävs många olika kompetenser för att skapa digitala produkter. Om du inte själv besitter rätt programmeringskunskap måste du hitta någon annan som kan göra det åt dig. Att anställa personal är både dyrt och riskfyllt för ett nystartat bolag. Istället kan du outsourca utvecklingen till företag som är specialiserade på teknologiska lösningar. Företaget Beetroot erbjuder mjukvarulösningar på projektbasis. Deras programmerare och andra IT-specialister skräddarsyr en helhetslösning efter ditt företags behov och målsättning. Med andra ord behöver du som företagare inte oro dig för utvecklingen av din app eller hemsida. Oavsett om det är avancerade spel, wordpresslösningar, design, e-handel eller datahantering så kan Beetroot sköta den tekniska delen. Det gör att du snabbt kan komma igång och realisera din företagsidé.

Hitta finansiering

Uttrycket “time is money” stämmer väl in på tech-branschen där utvecklingen sker snabbt. Om du vill lyckas inom tech krävs det mer än en bra idé. Du måste snabbt kunna få ut din produkt på marknaden och du måste ha tillräckligt med kapital för att driva bolaget. Det finns olika sätt att finansiera din företagsidé för att snabbt komma igång. Om du har tillräckligt med eget kapital är det bara att köra igång. Tyvärr har de flesta inte pengar som räcker för att kunna hålla det höga tempo som krävs inom branschen. Lån, riskkapital och crowdfunding är alternativa finansieringssätt.

  • Lån innebär att företaget får en viss summa pengar som det sedan betalar av med ränta. Den stora fördelen med att ta ett lån är att du som företagare behåller kontroll och ägande i bolaget.
  • Inom tech-branschen är det vanligt att läsa om hur startups tar in stora summor riskkapital eller finansiering från affärsänglar. Externa finansiärer satsar pengar i företaget i utbyte mot delägarskap. Det är dock mindre vanligt att få riskkapital till en oprövad företagsidé. Ofta kräver riskkapitalbolagen att du som företagare kan visa upp någon form av bevis på att din idé fungerar. Därför är det oftast bäst att snabbt hitta ett sätt att bygga en beta-produkt som du kan testa på marknaden.
  • Crowfunding innebär att individer bidrar med små summor för att finansiera uppstarten av företaget. Ibland kan det även innebära förköp av produkten.
new-blog-lite