Entreprenörstänk

Utveckla din hobby till en verksamhet

Många av oss har en hobby som lätt skulle kunna utvecklas till att dra in en inkomst. Vi lever i en global värld med många digitala lösningar som underlättar för oss i vardagen. Det finns samtidigt inget som stoppar dig från att använda dessa lösningar för att ta din hobby ett steg framåt. Det här kan sluta med att du arbetar frilans, eller kanske har en extra sidoinkomst, vilket aldrig är dumt.

Fundera på dina nuvarande hobbys

Det är inte alla hobbys som du kan tjäna pengar på, men de allra flesta har sina möjligheter. Om du till exempel gillar hantverk, oavsett om du stickar, virkar, snider, pysslar eller någon annan typ av slöjd, kan du till exempel sälja det du skapar. Du tjänar ingen förmögenhet på det, men du kan absolut tjäna pengar på det.

Om du föredrar att skriva, rita, inreda eller något liknande så finns det goda möjligheter att tjäna pengar på att frilansa. Att börja frilansa som skribent, copywriter eller att syssla med grafik och bild är vanliga sidosysslor som många idag har. Det är ett bra sätt att dryga ut sin månadsinkomst på, samtidigt som du får vidareutvecklas inom din hobby.

Börja marknadsföra dina produkter eller tjänster

När du väl har kommit på vad du vill syssla med är det bara att hitta den perfekta kanalen att marknadsföra dina tjänster eller produkter genom. Om du sysslar med hantverk så har du flera goda alternativ, bland annat plattformar som Etsy och Tradera. Det går även att sälja saker i lokala facebookgrupper.

Om du däremot ska erbjuda tjänster som frilansare finns det dedikerade arbetsplattformar du kan söka dig till. Sidor som Upwork gör det möjligt att erbjuda sina tjänster, samt ansöka till tillgängliga jobb som företag har lagt upp på sidan.

Att börja jobba med sin hobby är enklare än någonsin tack vare internet och andra digitala lösningar. Du kan komma igång redan idag och börja med en sidosyssla som du faktiskt tycker är rolig.

new-blog-lite