Entreprenörstänk

Testa livet som entreprenör

Det är många som lockas av entreprenörslivet och funderar på att starta eget. Tyvärr är det många som aldrig vågar ta steget och prova. Entreprenörskap innebär alltid risker, men det går faktiskt att prova på livet som entreprenör innan du tar klivet fullt ut.

Testa företagsidén i liten skala

Många är osäkra på om deras företagsidé kommer att fungera. Det enda sättet att ta reda på det är att testa. Testa din idé i liten skala för att se om det finns någon efterfrågan. Om det är fysiska produkter kan du göra några prototyper som du säljer till det pris som du tänkt dig. Om det handlar om tjänster kan du testa att erbjuda dina tjänster till den tänkta målgruppen. För faktureringen kan du använda dig av smarta tjänster som Frilansfinans.se innan du drar igång och startar ett eget företag. Frilansfinans för det möjligt att fakturera för uppdrag även utan företag. Detta är ett perfekt sätt för dig att testa om entreprenörslivet är något för dig.

Ge det tid

Att få en idé att fungera tar tid och kräver hårt arbete. Efter en viss prövotid kommer du att känna om det är dags att omvandla idén till företag och satsa fullt ut. Tills dess kan det vara bra att se till att ha inkomster från annat håll eller sparkapital. Ekonomin är något som oroar många företagare och därför är det viktigt att ha en realistisk ekonomisk plan. Det kommer att ta tid innan företaget blir lönsamt.

new-blog-lite