Entreprenörstänk

Starta egen skrivarverkstad

Drömmer du om att starta eget och gillar att skriva? I så fall kanske en egen skrivarverkstad kan vara något för dig. Det behöver nämligen inte alls vara svårt att lära ut skrivkunskaper. Ta hjälp av dagens tekniska framgångar för att komma igång med din verksamhet.

För dig som brinner för att skriva och att dela med dig av dina kunskaper kan det kanske vara värt att planera för att starta eget och bli företagare. Det är många som skulle vilja ha hjälp med sitt författande eller sina skrivkunskaper och som gärna skulle betala för att få små privatlektioner.

Kom igång med din verksamhet

Vad kan vara bra att ha för att starta en egen skrivarverkstad på ett smidigt sätt? Till att börja med bör du ha ambitionen att vilja genomföra projektet och ge ditt allt. Men det räcker inte. Du bör även ha rätt verktyg för att lyckas och det kan exempelvis handla om att ha en välfungerande hemsida. Du bestämmer själv hur din skrivarverkstad ska se ut och hur du vill jobba, men förutsatt att utgångspunkten för verksamheten sker online bör du satsa på en bra hemsida.

Innan du sätter igång med att lansera din nya verksamhet kan du själv finslipa dina kunskaper. Ta hjälp av företag som Cowrite för att bli vassare på det du gör. Om dina uppdrag så småningom blir överflödiga kan du erbjuda dina kunder att jobba med dem istället och/eller så kan du själv ha ett samarbete med dem så att du gynnas ekonomiskt av att erbjuda deras tjänster.

Studera även vad som krävs av dig som egenföretagare på Skatteverkets hemsida och få tips och råd från Verksamt och andra liknande hemsidor.

Driv verksamheten framåt med marknadsföring

När du väl har skaffat en bra hemsida och förberett dig på alla möjliga vis för att sätta igång med verksamheten är det bara att köra igång på riktigt. Använd dig av marknadsföring för att göra dig synlig och sprid vetskapen om dina tjänster vitt och brett.

Vill du jobba enbart online kan du fokusera på att sprida företagets namn på olika plattformar genom reklam, men om du vill jobba lokalt och jobba med fysiska möten med dina kunder kan du använda dig av lappar i brevlådan för att nå ut. Var kreativ och gör marknadsföringen ordentligt, det kommer löna sig längre fram.

new-blog-lite