Entreprenörstänk

Hitta din nästa medarbetare med videopresentationer

Som företagare är det oerhört viktigt att hitta medarbetare som både har kompetensen och som kommer att fungera väl på arbetsplatsen. En ömsesidig matchning som passar båda parter. Men det tar tid att hitta ny personal. Då är det smart att satsa på ett rekryteringsföretag som använder videopresentationer.

Bemanningsföretag med videopresentationer

Först och främst kommer du att spara in mycket tid genom att vända dig till ett etablerat rekryteringsföretag som kan din bransch. Som nätverkar på heltid och har koll på intressanta förmågor. Du behöver inte leta efter kandidater, utan de gör jobbet åt dig. För det andra är det smart att använda videopresentationer av både ditt företag och kandidaterna. Då kommer ni att spara in många timmar. Det tar tid att göra intervjuer, särskilt med arbetssökande som du ändå inte kommer att anställa. När du söker efter kvalificerad bemanning i Stockholm är NextU ditt rekryteringsföretag om du både vill hitta rätt person och att det går snabbt. De använder videopresentationer och deras filosofi är att det kan finnas fler än en person som är rätt. Så de tar fram flera kandidater åt dig. Du klickar på en video när du sitter i ditt kontor. Sedan väljer du vilken eller vilka personer som du vill intervjua.

Fördelen med videopresentationer

Varför är det då så smart att satsa på videopresentationer när du söker bemanning i Stockholm? Tid och kvalitet. Vanligtvis när ett företag söker personal lägger den ut en annons. Sedan behöver du/någon läsa ansökningar och utifrån deras CV och personliga brev besluta vilka som är lämpliga. Ofta avgör utbildning, betyg, erfarenhet och extrakunskaper som språk huruvida en person kommer på fråga för en intervju. Men ett snyggt CV och att vara rätt person är inte samma sak. Det säger ingenting om personen är ordningsam eller kreativ. Till vissa uppgifter vill du ha en utpräglad detaljmänniska som följer lagar och regler till minsta prick. För andra uppgifter är det viktigare att personen tänker utanför boxen, än att de kommer i tid till personalmötet. Det viktiga är att de har kreativitet och energin att utveckla produkter och tjänster. När du ser en filmpresentation får du omgående en bättre känsla. Sedan är det viktigt att inte döma hunden efter håren. Vissa personer är duktiga på att representera sig själva, medan andra är blygare.

Presentera företaget med en videopresentation

Det är inte bara kandidaterna som gör en videopresentation utan även du som företagare. En bra matchning är ömsesidig. Vissa personer kommer att gilla stilen, känslan och vad ni håller på med. Andra personer kan omgående känna att det inte är rätt arbetsplats för dem. Du har också en tredje grupp: personer som inte aktivt söker nytt jobb, men som ser din presentation och som blir intresserade. Videopresentationer sparar in tid för alla och hjälper både dig och din nästa medarbetare att snabbare hitta varandra.

new-blog-lite