Entreprenörstänk

Bli mer framgångsrik som entreprenör

Funderar du på att starta upp ett eget företag eller är du kanske redan i uppstartsfasen och vill bli en bättre entreprenör? Att starta ett företag i sig är enkelt, men att få det att rulla på är en helt annan femma. Här har vi samlat några riktigt bra tips som du kan använda dig av för att få ditt företag att växa och lyckas i branschen!

Fokusera

Om du inte har fokus är det lätt att företaget faller väldigt snabbt. Det gäller även när det kommer till att säga nej till saker och ting, något som kan vara svårt för en ny företagare. Risken är stor att man hoppar på varenda liten möjlighet som visar sig, vilket i sin tur kan innebära att vägen till ditt mål blir svårare att se (och nå). Fokusera på en sak i taget istället för att ta dig an flera mindre projekt som ändå inte kommer leda dig rätt.

Använd rätt teknik

Tekniken är idag till stor hjälp för nya företagare och det finns mycket här att hämta. Till att börja med finns det appar som du kan ladda ner som hjälper dig att ha koll på budget, utgifter och intäkter, men du kan även anlita Nordlo som erbjuder bra IT-støtte, vilket betyder IT-stöd.

Älska det du gör

Ett mycket vanligt misstag är att man går och blir företagare av den enkla anledning att det låter häftigt, men detta kommer inte hjälpa dig i längden. Du behöver se till att du verkligen älskar det du gör, eftersom du kommer behöva lägga ner väldigt mycket tid på ditt företag. Du blir en bra entreprenör genom att skapa dig goda kunskaper. Har du inget genuint intresse är det betydligt svårare.

Vänd på slantarna

Det är bara att inse att du till en början inte kommer att ha speciellt mycket pengar att använda dig av. Det är viktigt att du är medveten om detta, men även att du agerar därefter. Titta på vad det är för utgifter som du har och försök att minimera dessa så mycket som möjligt. Det kan vara allt från att du sänker din hyra för lokal genom att byta område eller att du väljer en billigare sorts kaffe till personalrummet.

Lär dig av tidigare misstag

Det är helt enkelt omöjligt för dig att planera och förutse varje litet problem som kommer att komma i din väg, men du kan åtminstone lära dig av tidigare misstag. Visst är det bra att ändå vara förberedd, men allt kommer du inte att kunna planera och att vara företagare betyder att du i många fall behöver ta risker. Tänk över dina beslut så noga som möjligt och agera smart när ett problem dyker upp. En bra entreprenör gör aldrig samma misstag två gånger om.

new-blog-lite